:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
محسن امینی زاده* 1، امیر محمودزاده2 ، امین صابری نیا3 ، عباس امینی زاده4
1- دانشجوی دکتری،گروه مدیریت بحران در سلامت و فوریت ها، پژوهشگاه شاخص پژوه، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ،کرمان ، mohsen.aminizadeh@gmail.com
2- گروه مدیریت بحران ، پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان، دانشگاه اصفهان،اصفهان ،ایران
3- استادیار، گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
4- گروه مدیریت ورزشی، اداره ورزش و جوانان کرمان،کرمان، ایران
مقدمه: داوطلبان بخش سلامت یک بخش جدائی ناپذیر نیروی کار در اکثر کشورهای توسعه یافته هستند. بسیاری از سازمانها به خصوص در حوادث و بحران های غیر مترقبه بدون حضور این داوطلبان نمی‌توانند خدمات خود را در شرایط بحران به طور مناسب ارائه دهند. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط عوامل انگیزشی و رضایت مندی نیروهای داوطلب بهداشتی و درمانی در حوادث غیر مترقبه بود. روش: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود که در سال 1391 انجام شد. جامعه آماری پژوهش،کلیه داوطلبان بهداشتی و درمانی استان کرمان بودند که تعداد 360 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند.ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های عوامل انگیزشی و پرسشنامه رضایت مندی Gailando Kuhn-Gazley بود. از ضریب همبستگی Pearson برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. یافته ها: از بین عوامل انگیزشی عامل هدفمند با میانگین 88/3 بالاترین میانگین و عامل مادی با میانگین 72/2 کمترین میانگین را به خود اختصاص دادند. همچنین بین تمامی عوامل انگیزشی( شغلی،مادی،پیشرفت،هدفمند،تعهد،اجتماعی، حمایتی) با رضایت مندی ارتباط معنی داری مشاهده شد. عامل هدفمند بیشترین ارتباط را با رضایت مندی داوطلبان)60/0=r) و عامل مادی کمترین ارتباط را با رضایت مندی داشت. )43/0=r) بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق بیانگر آنست که برای جذب بیشتر داوطلبان در بخش بهداشتی و درمانی می بایست به عوامل انگیزشی تعهد و هدفمند بیشتر تاکید گردد. با ارتقای هر کدام از عوامل انگیزشی می توان امید داشت که میزان رضایت و ماندگاری داوطلبان بهبود یابد.
واژه‌های کلیدی: داوطلبان بهداشتی و درمانی، عوامل انگیزشی، رضایت مندی، حوادث غیر مترقبه
دریافت: 1393/11/28 | پذیرش: 1393/11/28 | انتشار: 1393/11/28

Aminizadeh M, Mahmoodzadeh A, Saberinia A, Aminizadeh A. The Relationship of Motivation Factors and Satisfaction of Kerman Province Health Volunteers in Unexpected Events. 3 2014; 2 (1) :65-57

امینی زاده محسن، محمودزاده امیر، صابری نیا امین، امینی زاده عباس. ارتباط عوامل انگیزشی و رضایت مندی نیروهای داوطلب بهداشتی و درمانی استان کرمان در حوادث غیر مترقبه. 1. 1393; 2 (1) :65-57