[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 111-117 برگشت به فهرست نسخه ها
حجت شیخ بردسیری1 ، صادق اسکندرزاده* 1، محسن امینی زاده2 ، مهدیه سرحدی3 ، غلامرضا خادمی پور1 ، مرجان موسوی4
1- گروه پرستاری ،مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی کرمان ،کرمان،ایران
2- دانشجوی دکتری،گروه مدیریت بحران در سلامت وفوریت ها پزشکی کرمان،کرمان،ایران
3- گروه پرستاری ،دانشکده پرستاری ومامایی خاش ،دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ،زاهدان ،ایران
4- گروه مامایی،مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی کرمان ،کرمان،ایران
چکیده:   (6577 مشاهده)
مقدمه: حرفه های وابسته به پزشکی از جمله فوریت های پزشکی مشاغلی هستند که به علت ماهیت شغلشان درتماس مستقیم با بیمار یا مصدوم قرار دارند که آنها را در معرض خشونت محل کار مواجه می سازد. مطالعه مقطعی حاضر به منظور تعیین فراوانی خشونت محل کاروعوامل موثر در بروز این نوع خشونت در پرسنل فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. روش:پژوهش حاضر توصیفی واز نوع مقطعی بود که در سال 92 انجام شد .نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام وتعداد آنها 200نفر بود .برای انجام پژوهش از پرسش نامه پژوهش گر ساخته برای این منظور استفاده گردید وبرای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و نرم افزار SPSSنسخه 19 استفاده شد. یافته ها: از بین 155 نفر نمونه پژوهش 130 نفر(8/83درصد) حداقل یک بار در سال خشونت محل کار را تجربه کرده بودند. نتایج نشان داد از میان انواع خشونت بیشترین نوع خشونت مربوط به خشونت کلامی 105 نفر(7/67درصد) بود و سایر انواع خشونت شامل ،خشونت فیزیکی 35 نفر(58/22درصد) ،خشونت فرهنگی 15 نفر (67/9 درصد) و خشونت جنسی (0درصد) می باشد . بحث ونتیجه گیری:با توجه به اهمیت سلامت عمومی کارکنان فوریت های پزشکی این مطالعه پیشنهاد می کند آموزش های اختصاصی برای پرسنل فوریتهای پزشکی در زمینه کنترل خشونت انجام گیرد تا با شناسایی مهم ترین عوامل خشونت در محیط کارزمینه برخورد مناسب با بیمار و همراه آن در جهت کاهش فشارهای روانی، ارتقای سطح سلامت عمومی و کاهش فرسودگی شغلی مشارکت کنندگان کمک نماید.
واژه‌های کلیدی: فوریتهای پزشکی، خشونت محل کار، خشونت شغلی
متن کامل [PDF 132 kb]   (2465 دریافت)
دریافت: 1393/8/16 | پذیرش: 1393/8/16 | انتشار: 1393/8/16
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Sheikh-Bardsiri H, Eskandarzadeh S, Aminizadeh M, Sarhadi M, Khademipour G, Mousavi M. The Frequency of Violence in Workplace against Emergency Care Personnel in Kerman, Iran, and the Factors Affecting the Occurrence. 3 2013; 1 (2) :117-111
URL: http://jms.kmu.ac.ir/article-1-38-fa.html

شیخ بردسیری حجت، اسکندرزاده صادق، امینی زاده محسن، سرحدی مهدیه، خادمی پور غلامرضا، موسوی مرجان. بررسی فراوانی خشونت محل کار و عوامل موثر در بروز این نوع خشونت علیه کارکنان فوریتهای پزشکی استان کرمان . 1. 1392; 1 (2) :117-111

URL: http://jms.kmu.ac.ir/article-1-38-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها