:: دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1392 1392 ) ::
حجت شیخ بردسیری1 ، محسن امینی زاده* 2، لیلا والی3 ، مهدی علی اسماعیلی4 ، قاسم امینی زاده5 ، عباس امینی زاده
1- 1- کارشناس ارشد پرستاری،کارشناس آموزش و پژوهش مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کرمان
2- 2- کارشناس ارشد مدیریت،مسئول پژوهش مرکز مدیریت و حوادث فوریت های پزشکی کرمان
3- 3- استادیارگروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد بهداشت ،دانشکده مدیریت واطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
4- 4- کارشناس ارشد مدیریت، مسئول روابط عمومی مرکزمدیریت حوادث وفوریت های پزشکی کرمان
5- 5- کارشناسی ارشد مردم شناسی،مسئول علوم اجتماعی،فرمانداری کرمان
مقدمه: امروزه تعهد سازمانی به عنوان یک مفهوم جهانی در مدیریت منابع انسانی و توسعه سازمانی مورد توجه قرار گرفته و ارتقای آن، کلید اصلی موفقیت مدیریت هر سازمان به شمار می رود. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی پرسنل فوریت های پزشکی کرمان است. مواد و روشها:پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود که در سال 1390انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد و تعداد نمونه ها 200 نفر بود. برای انجام پژوهش، از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری مشتمل بر 20 سوال و چهار مولفه و پرسشنامه تعهد سازمانی مشتمل بر 24 سوال و در سه مولفه استفاده گردید. از آزمون همبستگی اسپیرمن و آزمون فریدمن برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss انجام شد. یافته ها:ی از بین عوامل کیفیت زندگی مولفه فرصت پرورش مهارت ها و یادگیری مستمر بالاترین میانگین (3/3) و مولفه حقوق و مزایای مادی کمترین میانگین(0/2)به خود اختصاص داد و از بین عوامل تعهد سازمانی مولفه تعهد هنجاری بالاترین میانگین(5/3) و مولفه تعهد عاطفی کمترین میانگین(3/3) را به خود اختصاص داد. بین کیفیت زندگی کاری با تعهد سازمانی ارتباط معنی داری مشاهده شد(45/0 r=). همچنین بین تمامی عوامل کیفیت زندگی کاری به جزء حقوق و مزایای مادی با تعهد سازمانی در سطح 01/0p< ارتباط معنی داری مشاهده شد. بحث و نتیجه گیری :نتایج تحقیق بیانگرآن است که برای بالابردن کیفیت زندگی کاری و تعهد کارکنان دراورژانس فوریتهای پزشکی باید به جنبه های مشارکت وپرورش مهارتها و یادگیری مستمرکارکنان وامنیت شغلی کارکنان بیشتر تاکید گردد بدین ترتیب می توان امید داشت میزان تعهد سازمانی آنان بهبود یابد.
واژه‌های کلیدی: کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی، فوریت های پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
دریافت: 1393/8/5 | پذیرش: 1393/8/5 | انتشار: 1393/8/5

Sheykhbardsiri H, Amini zadeh M, Vali L, Ali esmaeli M, Amini zadeh G, Amini zadeh A. The relationship between the quality of worklife and organizational commitment among personnel of emergency medical services. 3 2013; 1 (1) :38-46

شیخ بردسیری حجت، امینی زاده محسن، والی لیلا، علی اسماعیلی مهدی، امینی زاده قاسم، امینی زاده عباس. بررسی ارتباط کیفیت زندگی کاری با تعهد سازمانی کارکنان مراکز فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان. 1. 1392; 1 (1) :38-46