:: دوره 3، شماره 3 - ( 5-1397 ) ::
تخمین هزینه‌های اقتصادی بیماران مبتلا به فنیل کتونوری در ایران
علیرضا حیدری*، محمد عرب، بهزاد دماری
مقدمه: بیماری فنیل کتونوری (PKU) و یکی از شایعترین بیماریهای متابولیک است که می تواند قسمت عمدهای از بودجه خانوارها را به خود اختصاص می دهد. هدف از انجام این مطالعه تخمین هزینه های اقتصادی بیماران مبتلا به فنیل کتونوری در سال 1392 در ایران بود.

روش کار: این مطالعه مقطعی از دیدگاه دولت انجام شد. داده ها بر اساس اسناد و مدارک پزشکی و نظر متخصصان، بیماران و والدینشان در افق زمانی طول عمر بیماران جمعآوری گردید. نرخ تنزیل 3% در نظر گرفته شد. دادهها با استفاده از Excel Office 2010 تحلیل شد.

یافتهها: از 1356132 مورد نوزادی که به منظور تشخیص فنیل کتونوری در سال 1392 مورد غربالگری قرار گرفته بودند، 322 مورد تأیید شدند که مبتلا به فنیل کتونوری هستند. هزینه درمان و مراقبت هر مورد در طول عمر ، 4 /7708میلیون ریال محاسبه شد. هزینه حقوق و دستمزد کارکنان درمانی بیشترین درصد(46%) و هزینه بستری به دلیل تشنج کمترین درصد(3/0%) را به خود اختصاص داد.

نتیجه گیری: بیماری فنیل کتونوری، بار مالی قابل توجهی را به بیماران، خانواده های آنها و دولت تحمیل می کند. با توجه به بروز نسبتاً بالای بیماری، باید غربالگری فنیل کتونوری به منظور کاهش هزینهها و عواقب ناشی از آن در سطح ملی توسعه یافته و دسترسی مردم به این خدمات افزایش یابد.

واژه‌های کلیدی: هزینه های اقتصادی، هزینه یابی، بیماری فنیل کتونوری، غربالگری
دریافت: 1397/5/27 | پذیرش: 1397/5/27 | انتشار: 1397/5/27

XML     Print

حیدری علیرضا، عرب محمد، دماری بهزاد. تخمین هزینه‌های اقتصادی بیماران مبتلا به فنیل کتونوری در ایران. 1. 1397; 3 (3) :7-14