:: دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1392 1392 ) ::
محسن امینی زاده1 ، بتول تیرگری2 ، صدیقه ایرانمنش2 ، بهشید گروسی3 ، معصومه کریمی4 ، حجت شیخ بردسیری* 4
1- مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- گروه روان پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
4- گروه پرستاری، دانشکده پزشکی سیرجان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سابقه وهدف :پرسنل اورژانس بیمارستان ها به طور مستقیم درطی کار روزانه با بسیاری از حوادث تهدید کننده سلامت مواجه هستند که آنها را در معرض خطر اختلال استرس پس از سانحه قرار می دهد.مطالعات محدودی در زمینه بررسی میزان اختلال استرس پس از سانحه درپرسنل اورژانس بیمارستان در ایران وجود دارد.بنابراین به منظور بررسی این اختلال در پرسنل بخش اورژانس بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان مطالعه مقطعی حاضرانجام شد. مواد وروش ها: در این مطالعه مقطعی برای بررسی میزان اختلال استرس پس از سانحه، کلیه پرسنل اورژانس بیمارستانهای آموزشی شهر کرمان به صورت سر شماری وارد مطالعه شدند. پرسنل اورژانس بیمارستانهای آموزشی 321نفر بودند.از پرسشنامه استاندارد (M-PTSD) برای این منظور استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری کولموگروف اسمیر نو ف، آمار توصیفی ، مجذور کای دو ، وضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS=19انجام شد. نتایج:یافته های مطالعه نشان داد (2/.) 5 نفر از کارکنان اختلال استرس پس از سانحه خفیف،(94/.)235 نفر اختلال استرس پس از سانحه متوسط و(4/.) نفر10اختلال استرس پس از سانحه شدید داشتند. میانگین نمره (PTSD) کارکنان اورژانس بیمارستان (02/97M=) بود. نتیجه گیری:با توجه به اهمیت سلامت روانی پرسنل، این مطالعه پیشنهاد می کند که مدیران حوزه سلامت به منظور کمک به این گروه از کارکنان برنامه های آموزشی سیستماتیک وپویایی را در جهت سازگاری آنها درنظر گیرند.
واژه‌های کلیدی: اختلال استرس پس از سانحه، پرسنل اورژانس، کرمان، ایران
دریافت: 1393/8/5 | پذیرش: 1393/8/5 | انتشار: 1393/8/5

Aminizadeh M, Tirgari B, Iranmanesh S, Garoosi B, Karimi M, Sheikh-Bardsiri H. Post-traumatic stress disorder prevalence in employees of emergency departments of teaching hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences, Iran. 3 2013; 1 (1) :18-25

امینی زاده محسن، تیرگری بتول، ایرانمنش صدیقه، گروسی بهشید، کریمی معصومه، شیخ بردسیری حجت. بررسی میزان اختلال استرس پس از سانحه در پرسنل اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان . 1. 1392; 1 (1) :18-25