:: دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) ::
عفت نوروز سروستانی1، کیمیا پور محمدی2، زهرا کاووسی3، علی رضا یوسفی*4
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت واطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- دانشجوی دکترای، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- دکترا، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- دانشجوی دکترا، کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مقدمه: از جمله منابع درآمدی بیمارستان، ارائه خدمات به بیمه شدگان تحت پوشش سازمان­های بیمه­گر می­باشد، اما سازمان­های بیمه­گر هر ماه پس از رسیدگی به اسناد مالی ارسالی به بیمارستان­ها، مبالغی را تحت عنوان کسورات از سر جمع مبالغ درخواستی کسر می­نمایند.دراین مطالعه برآن شدیم تا با استفاده از تکنیک "حل مساله"به بررسی عللی که موجب کسورات می­شوند بپردازیم.

روش­کار: در این مطالعه مقطعی، پرونده 1706 بیمار بستری در بیمارستان شهدای سروستان و همچنین پرونده­های خدمات داروخانه و پاراکلینیک در شش ماه اول سال1391 مورد بررسی قرار گرفت. جهت جمع آوری داده­ها از چک لیست استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزارExcel  نسخه 10 تحلیل ‌گردیدند.

یافته ها: دراسناد بستری ، نقص برگ شرح حال بیماران، در اسناد سرپایی خدمات بخش پاراکلینیک، نسخ فاقد قیمت و در اسناد سرپایی داروخانه نسخ فاقد مهر وامضای پزشک ازمهمترین علل کسورات بودند.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج، ضرورت استخدام پزشک مقیم، برداشتن اضافه کاری­های کمتر و شیفت­های کاری بافاصله، تذکر و آموزش به پرسنل این بخش جهت حل مشکلات بخش بستری و همچنین بازبینی برگه­های بیمه به صورت مرتب جهت انباشت نشدن برگه­های بیمه، تشویق و آموزش به پرسنل و تقسیم کار و همکاری بیشتر بین پرسنل جهت کاهش کسورات بخش پاراکلینیک و داروخانه احساس می­گردد.

واژه‌های کلیدی: کسورات، بیمه، بیمارستان، حل مسأله
دریافت: 1394/8/20 | پذیرش: 1394/8/20 | انتشار: 1394/8/20

The amount and causes insurance deductions of Shohada-e Sarvestan hospital and ways to reduce it by using the techniques of problem solving, 2012. 3 2014; 2 (2) :122-132

نوروز سروستانی عفت، پور محمدی کیمیا، کاووسی زهرا، یوسفی علی رضا. بررسی مقدار و علل کسورات بیمه ای بیمارستان شهدای سروستان و ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آن با استفاده از تکنیک حل مساله در سال 1391. 1. 1393; 2 (2) :122-132