:: دوره 3، شماره 2 - ( این نسخه در حال تکمیل است: 1396 ) ::
ارزیابی رؤیت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد
الهه امتی*
مقدمه: منابع الکترونیکی با افزایش پیوندهای دریافتی، رؤیت پذیری بیشتری در محیط الکترونیکی خواهند داشت. به دلیل اهمیت رؤیت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد، هدف از این مطالعه ارزیابی رؤیت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد بود.

روش‌کار: این مطالعه به لحاظ هدفمندی کاربردی بود و با استفاده از روش وب سنجی انجام شده است. جامعه آماری شامل 6 منبع پزشکی مبتنی بر شواهد بود، علت انتخاب این پایگاه‌ها، اشتراک آن‌ها توسط دانشگاه و دسترسی پژوهشگر به آن‌ها بود. ابزار مورد استفاده، موتور جستجوی Alexa بود. داده‌های به دست آمده با استفاده از مشاهده مستقیم بعد از ورود به نرم افزار آماری Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند.

یافته‌ها: بر اساس داده‌های به دست آمده از موتور جستجوی الکسا، پایگاه  To Date Up دارای بالاترین میزان پیوند دریافتی و بالاترین میزان رؤیت بود و سپس پایگاه‌های Cochrane، MD Consult، Clinical Key و Evidence Clinical به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. پایگاه Consult Nursing پایین‌ترین میزان پیوند دریافتی و میزان رؤیت را دارا بود.

نتیجه‌گیری: نتایج کلی این مطالعه نشان داد که میزان پیوند دریافتی و رؤیت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد در وضعیت رضایت‌ بخشی قرار نداشت و توصیه می‌شود طراحان و مدیران پایگاه‌ها به ارائه خدماتی جهت افزایش پیوندهای دریافتی و جذب بازدیدکنندگان از کشورهای مختلف، توجه بیشتری داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: پزشکی مبتنی بر شواهد، رؤیت پذیری، موتور جستجوی الکسا، وب سنجی
دریافت: 1396/5/9 | پذیرش: 1396/5/9 | انتشار: 1396/5/9

Ommati E. Assessment Visibility of Evidence-Based Medicine Resources . 3 2017; 3 (2) :152-160

امتی الهه. ارزیابی رؤیت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد. 1. 1396; 3 (2) :152-160